Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » 100 éves étel receptek » EPERLEKVÁR

felvitel dátuma: 2013-05-28 15:55:09       mai nézettség: 3       nézettség: 1069
részletes recept
Hozzávalók 2 személyre:

·                                 1,25 kg eper

·                                 0,5 kg cukor

·                                 1 zacskó Quittin 2:1 zselésítőszer

Ez az adaghányad egy adagra vonatkozik. Ha pl. 5 kg eperből készítünk lekvárt, 4 zacskó Quittin kell és 2 kg cukor kell.

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

Az elkészítése egyszerű, bár kicsit macerás. Az epret megmossuk a levelet, szárát eltávolítjuk. Feldaraboljuk (nem kell túl apróra), és el kezdük főzni. Főzés közben hozzáadjuk a Quittint és állandó keverés mellett fellforraljuk. Ha valaki pépesen szereti a lekvárt, a Quittin előtt botmixerrel még a jobban áttörheti. Ha felforrt hozzáadjuk a cukrot és forrástól számított 5 percig főzzük. Ezután az előre alaposan elmosott üvegekbe peremig öntjük és jól lezárjuk. Fontos jól telerakni az üveget, hogy ne romoljon meg a lekvár. Hagyjuk kihűlni és utána már lehet is enni!  

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.