jol hangzik!kiprobalom!
Hozzávalók:
kis tepsi adag /20x27cm/
a tésztához:
18 dkg liszt
6 dkg porcukor
12 dkg margarin
1 tojás sárga
késhegynyi szódabikarbóna
a tetejére:
30 dkg eperlekvár /pl. nagymama lekvár/
10 dkg vaj
18 dkg kókuszreszelék
15 dkg porcukor
4 evőkanál rum
a mázhoz:
10 dkg csokoládé
2dkg vaj vagy 1 evőkanál olaj
Elkészítés:
A lisztet a margarinnal elmorzsolom, majd hozzáadom a porcukrot és a tojás sárgát. Összegyúrom, majd egy fél órára a hűtőbe teszem. Később kinyújtom és a tepsibe helyezem, majd rákenem a lekvárt és 25-30 perc alatt közepes tűznél megsütöm.
Amíg sül, addig a vajat felolvasztom és hozzákeverem a belevalókat, majd a kihűlt tésztára kenem
A csokoládét felolvasztom, hozzáadom a vajat, vagy olajat és a süti tetejét bevonom vele.
Nagyon finom, egyszerű, gyors süti és több napig eláll! Persze, ha közben el nem fogy!!!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!