Alaprecept:
Kicsepegtetett gyümölcsléhez:
Az én szörpöm most 4 literes tál eperből készült, tehát minden hozzávalót arányosan kellett csökkentenem.
Az epret többször váltott vízben jól megmossuk, lecsumázzuk. A Konyhai Mindenttudóban pépesítjük. A pépet beletesszük a 6 l-es Kristály Tálba. A borkősavat belekeverjük a Mesterfogás Szilikon Keverővel az eper pépbe.
A nátrium-benzoáthoz kb. 1 dl vizet felforralunk a 1 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedényben, és feloldjuk, hagyjuk kihűlni.
Mikor kihűlt a péphez keverjük ezt is. Jól összekeverjük és 1 egész napot hagyjuk hűvös helyen állni.
Másnap egy ritkaszövésű vászonzacskóba, vagy tüllzacskóba, vagy egy egyszerű textilpelenkába öntjük az eperpürét.
Ez kb. megint egy nap.
A zacskót szorosan összekötjük, és egy ősrégi módszer szerint tálat alá téve, egy mezei seprűnyélre akasztva a zsákot, kicsepegtetjük a levét.
Mikor a lé kicsepegett, akkor megmérjük és a kellő mennyiségű vízzel kiegészítjük. Kimérjük a szükséges mennyiségű cukrot, beleöntjük a szörpünkbe, és addig hagyjuk a tálban, míg a cukor teljesen elolvad benne. Természetesen többször megkeverjük a szörpünket, hogy gyorsan olvadjon a cukor.
Közben jól kimossuk, fertőtlenítjük az üvegeket, amibe a szörp fog kerülni.
Mikor a cukor teljesen elolvadt a TW Tölcsérünk és a Mesterfogás Merőkanál segítségével az üvegekbe merjük a kész szörpöt. Jól lezárjuk az üvegeket és mehetnek is a polcra.
A 4 literes edénynyi mennyiségből 2, 2 liter kész szörpöm lett.
Vízzel, ásványvízzel, szódavízzel higítva fogyasztjuk.
Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!