Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Eperszörp nyersen

felvitel dátuma: 2012-05-26 12:53:10       mai nézettség: 1       nézettség: 3818
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

Alaprecept:

  • 15 literes edénynyi eper
  • 15 dkg borkősav
  • 2 ek Nátrium-benzoát

Kicsepegtetett gyümölcsléhez:

  • 10 liter gyümölcsléhez kb. 2-3 liter víz, és az így keletkezett mennyiséghez literenként 80 dkg cukor
Előkészületi idő: 2940 perc


Főzési idő: 2 perc
Elkészítés:

Az én szörpöm most 4 literes tál eperből készült, tehát minden hozzávalót arányosan kellett csökkentenem.

Az epret többször váltott vízben jól megmossuk, lecsumázzuk. A Konyhai Mindenttudóban pépesítjük. A pépet beletesszük a 6 l-es Kristály Tálba. A borkősavat belekeverjük a Mesterfogás Szilikon Keverővel az eper pépbe.

A nátrium-benzoáthoz kb. 1 dl vizet felforralunk a 1 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedényben, és feloldjuk, hagyjuk kihűlni.

Mikor kihűlt a péphez keverjük ezt is. Jól összekeverjük és 1 egész napot hagyjuk hűvös helyen állni.

Másnap egy ritkaszövésű vászonzacskóba, vagy tüllzacskóba, vagy egy egyszerű textilpelenkába öntjük az eperpürét.

Ez kb. megint egy nap.

A zacskót szorosan összekötjük, és egy ősrégi módszer szerint tálat alá téve, egy mezei seprűnyélre akasztva a zsákot, kicsepegtetjük a levét.

Mikor a kicsepegett, akkor megmérjük és a kellő mennyiségű vízzel kiegészítjük. Kimérjük a szükséges mennyiségű cukrot, beleöntjük a szörpünkbe, és addig hagyjuk a tálban, míg a cukor teljesen elolvad benne. Természetesen többször megkeverjük a szörpünket, hogy gyorsan olvadjon a cukor.

Közben jól kimossuk, fertőtlenítjük az üvegeket, amibe a szörp fog kerülni.

Mikor a cukor teljesen elolvadt a TW Tölcsérünk és a Mesterfogás Merőkanál segítségével az üvegekbe merjük a kész szörpöt. Jól lezárjuk az üvegeket és mehetnek is a polcra.

A 4 literes edénynyi mennyiségből 2, 2 liter kész szörpöm lett.

Vízzel, ásványvízzel, szódavízzel higítva fogyasztjuk.

 

Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:

  • Óriás Kelesztő a gyümölcsmosáshoz, majd csepegtetéshez
  • 6 literes Kristály Tál
  • Konyhai Mindenttudó
  • Mesterfogás Szilikon Keverő
  • Digitális Konyhamérleg
  • Mérő- Mix
  • TW Tölcsér
  • Mesterfogás Merőkanál
  • 1 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedény
Szakács: Marcsi64


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.