tészta:
4 db tojás
22 dkg porcukor
20 dkg rétesliszt
fél zacskó sütöpor
zselatinos krém:
3 üveg eper beföt
5 kanál porcukor
3 tasak vaníliás pudingpor / 25 dkg étkezési keményítő, vagy 3 Zlatý klast/
Díszítésként friss eperszelettel / én például áfonyaszemet tettem rá /
Hasonlóan készül mint a Barackos álom, csak itt a tésztába nem tettem vajat és a krémben van egy pici változtatás.
Először elkészítjük a tésztát. 4 tojást 22 dkg porcukorral habosra keverünk.
Ebbe a masszába beleszitálunk 20 dkg réteslisztet amelyhez fél zacskó sütőport is adunk.
Majd elkeverjük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben kb. 16 -20 perc.
Elkészítjük a zselatinos krémet. Most eper befőttből készítettem.
3 üveg eper befőttet leszűrünk.
A levét egy lábasba öntjük és még hozzáadunk 1,4 liter vizet és 5 kanál porcukrot , és hozzáadunk 3 vaníliás pudingport, vagy 25 dkg étkezési keményítőt, vagy /3 Zlatý klast/, bármelyik megfelel és sűrűre főzzük, állandó kevergetés mellett.
A megsült tésztát egy pici befőttlével meglocsolhatjuk és a tészta tetejére az eperszemeket kisebb darabokban szétrakhatjuk, majd erre kerül a forró sűrű krém.
Ezután hideg helyre tesszük és hagyjuk a krémet megkeményedni, besűrűsödni.
Forró vízbe mártott késsel kockára szeleteljük és egy tejszínhabrózsát nyomunk a tetejére és egy kis szelet friss eperszelettel, / én például áfonyaszemet tettem rá / díszíthetjük!
Tényleg finom és mivel vaj nincs benne, nem tartozik a hizlaló sütikhez.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!