nagyon szép tőled, hogy kedveskedtél a férjednek.
Piskótához
7 tojás, 14 dkg cukor, 14 dkg liszt, ½ csomag sütőpor, eperlekvár
Krém:
25 dkg mascarpone
izlés szerint cukor
2,5 dl tejszin, fixáló
Joghurtkrém:
1 csomag étkezési zselatin
2 doboz epres joghurt
20 dkg eper (turmixgépen összetörve)
izlés szerint cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 dl habtejszín, fixáló
Megsütjük szokásos módon a piskótát, majd megkenjük az eperlekvárral és összegöngyöljük.
Újnyi vékony szeletekre vágjuk és egy nagyobb méretű üvegtálat - amit kibélellünk folpackkal - szépen sorba kirajuk a piskótával.
Mascarpones krém: A mascarponét kikeverjük cukorral, majd összekeverjük a felvert tejszinhabbal. A krémet rákenjük a tálban lévő piskótatekercsekre.
Joghurt krém: Az étkezési zselatint felolvasztjuk 1 dl vizzel, a 2 doboz joghurtot és a leturmixolt epret kikeverjük a cukorral, vaniliás cukorral, majd hozzá adjuk a felvert tejszinhabot és a langyosra hült zselatint.
Ezt a masszát rátöltjük a mascarpones piskótára. Befedjük a maradék piskótatekerccsel és a folpackkal. 1 éjszakára hütőbe rakjuk, majd óvatosan kiborítjuk.
Az egészet felvert tejszinnel vontam be és eperszemekkel diszítettem.
Valami igazán könnyű tortát szerettem volna készíteni a férjem születésnapjára. Szereti a joghurtos gyümölcsös tortákat, így találtam ki ezt az epres-joghurtos Charlotte tortát. Nagyon finom lett a sok epertől és a könnyű krémektől.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!