A mennyiség 2 nagyméretű őzgerincformához való.
2liter tej
2db vaníliás puding
2db eperízű puding
8 evőkanál cukor
1 vaníliás cukor
2 evőkanál zselatin
84db szögletes háztartási keksz
1kg apró földieper
a díszítéshez néhány nagyobb eper
fél liter tejszínhab.
Ebből a mennyiségből maradt 2 kehelybe is.
A kétféle pudingot egy-egy liter tejben felfőzzük, hozzáadjuk a cukro, a vaníliást.
Ha már lekapcsoltuk, hozzákeverünk mindkettőhöz1-1 evőkanál zselatint.
A formát kibéleljük nylonnal, belerakjuk az epret, az oldalára is, aztán rétegezzük:vaniliapding, eper, keksz, eperízű puding, eper, keksz.Hűlni hagyjuk, majd néhány órára hűtőbe tesszük.
A tejszínt felverjük, a megdermedt pudingot kiborítjuk tálcára, a nylont levesszük, a tejszínhabot ráhalmozzuk, elsímítju, eperrel díszítjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!