4 db tojás
1 csipet só
14 dkg liszt
14 dkg barnacukor
5 dkg olvasztott vaj vagy margarin
1 db epres pudingpor
3 evőkanál barnacukor
3 dl tej
1,5dl habtejszin
1 cs.habfixáló
1 evőkanál zselatin
40 dkg eper
1 cs. piros tortazselé
A tojások fehérjét egy habüstbe, a sárgájukat egy csészébe tesszük.
Keverőgéppel a fehérjéből, egy csipet sóval kemény habot verünk és a cukrot közben kanalanként a habhoz adjuk.A cukor után a tojások sárgáját egyenként még keverőgéppel a habhoz keverjük. Utána a lisztet és az olvasztott vajat már fakanállal kisebb adagokban keverjük a habhoz, vigyázva, hogy a hab össze ne törjön.
A masszát egy kis margarinnal kikent, lisztezett formába öntjük és 30 perc alatt, előre bemelegített, majd közepesre mérsékelt sütőben megsütjük. Vigyázzunk, a sütőbe rakáskor ne legyen nagyon forró a sütő, mert a piskóta kérget kap és a belseje nem sül meg rendesen!
Közben elkészítjük a pudingot : a három evőkanál cukrot a pudingporral elkeverjük, és csak 3 dl tejjel főzzük. A zselatint 1 dl vízben, állandó keverés mellett felmekegítjük, de ne főjjön! belekeverjük a pudingba.
A tejszint felverjük, beletesszük a habfixálót és a kissé kihült pudinggal összekeverjük.Ezt a masszát önthetjük a közben megsült és kissé kihült, formából tálra borított piskóta alapra. Hideg helyre, illetve hűtőbe tesszük míg a puding megkeményedik.
Utána az eperrel tetszőlegesen feldíszítjük, végül a piros tortazselét előírás szerint elkészítjük és a gyümölcs tetejére kanalazzuk.Így szép fényes lesz a torta.
Tálalásnál tejszinhabbal díszítjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!