Elkészítés:
Az epreket megmosom, kettévágom és folpackkal kibélelt formába sorakoztatom. A vízbe felmelegítem a cukrot és a zselatint (nem forralom, csak melegítem!) majd amikor kész, 1 dl-t félrerakok a krémhez belőle, a többit pedig az eperre öntöm. Hűtőbe teszem amíg meg nem dermed. (Én 10-15 percre fagyasztóba, majd a hűtőbe raktam) közben a habtejszínt kemény habbá verem, hozzáadom a joghurtot, majd a zselatin. Ezt is hűtőbe teszem az összeállításig.
A piskótához a tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verem, majd egyesével a sárgáját is hozzáadagolva egynemű masszát készítek. A tésztához a lisztet és sütőport is hozzákeverem óvatosan. Sűtőpapírral bélelt gáztepsibe öntöm a tésztát. 2 lapot sütök. Feltekerem, hagyom teljesen kihűlni, majd eperlekvárral megkenem.
A piskótatekercset kb 1 centi vastagra felvágom, majd a megdermedt epres zselére rakok egy sort. Erre jön a krém, majd a maradék piskótatekerccsel befedem. Hűtőben, összeállítás után 2-3 órával kifordítom a formából és szeletelem.
Jó étvágyat! 😊