Hozzávalók
50 dkg Háztartási keksz kocka forma
1,5 dl eper dzsem
35 dkg eper
500 gramm Nutella
500 gramm mascarpone
20 dkg porcukor
5 dl Hullala habalap
csatos torta forma 29 cm es
Elkészítés
A mascarponét a cukorral kikeverjük majd hozzá keverjük a nutellát .
Előkészítjük a csatos torta formát alja nélkül egy sütőpapíros tálcára rakjuk.
A krémmel a keksz egyik oldalát megkenjük és állítva körbe rakjuk vele a torta formát .
Amikor kész van tetejét is lekenjük egy réteg krémmel .Majd ezt így a hűtőben egy napot állni hagyjuk.
Másnap ha beívódott a krém még teszünk rá egy picit .Ezután egy réteg kekszet vizszintesen ráfektetünk és újra egy réteg krémmel megkenjük.
A Hullala habalap amit előzőleg szigorúan hűtőben tároltunk ,ezt kemény habbá felverjük .
Óvatosan levesszük a formát a kekszekről és oldalát és tetejét is bekenjük a fehér habbal.
Amíg elkészülünk az eper öntettel addig a hűtőbe rakjuk a tortánkat.
Az epret megmossuk lecsepegtetjük és 20 dkg –ot leturmixolunk ,majd ehhez adjuk az eper dzsemet .Kicsit folyós elegyet kapunk .A tortánkat meglocsoljuk az öntettel és a maradék epret szépen elhelyezzük a tetején .Lehet félbe vágva vagy egészben is .
Ez a receptem ismét egy külföldi oldalon látott videó alapján ,látvány utáni saját általam kiötlött recept alapján készült.
Családomban a kisebbik fiam 19.születésnapjára.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!