Piskótához-4 egész tojás
-10 dkg porcukor
-15dkg liszt
-1/2 cs. sütőpor
Joghurtos krémhez-3 kis pohár joghurt (natúr de lehet citromos is )
-1 cs. étkezési zselatin
-1 cs. vaniliáscukor
--3-4 evőkanál krist. cukor (lehet több is ízlés szerint)
-3 dl tej
-3 cs. tejszínhabpótlópor
-tetejére való gyümölcsök és még + 1/2 cs. étkez. zselatin
Nagyon mutatós ez a torta ...:) anno keresztanyámtól tanultam csak én egy kicsit feltuningoltam! :)
Szülinapra tökéletes bárkinek aki nem annyira a krémes, habos-babos édességeket imádja!
Szóval-4 tojásból a szokásos módon piskótát sütünk. Kivajazott, kilisztezett tortaformánkban és előmelegített sütőben.
Ha kész hülni hagyjuk...addig jöhet a joghurtos massza :
platnin!!!!!! a joghurtokat elkeverjük 1 cs. zselatinunkkal a krist. cukorral és a van. cukorral majd addig melegítjük közepes lángon (állandó keverés közben) míg elolvad a zselatin és a cukor!!!!! NEM TOVÁBB mert savanyú lesz!!!félrehúzzuk hideg vízben Langyosra hűtjük. Jöhet a tejszín: tejben felverjük a pótlóporokat jó keményre majd a langyos joghurtos masszához adjuk. A tortaformában visszahelyezett piskótánkra óvatosan ráöntjük és bedugjuk egy picit a hűtőbe míg a teteje megdermed. Ha megdermedt díszítjük gyümölcsökkel és a + 1/2 cs. zselatinból zselét öntünk rá! :)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!