Hozzávalók:
1 liter tej
kb. 30 dkg eper
3 tojás
1 evőkanál liszt /vagy keményítő, esetleg pudingpor/
5 evőkanál cukor /attól is függ, mennyire édes a gyümölcs/
vanília rúd /vagy aroma ill. vaníliás porcukor/
3 dkg porcukor a habhoz
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom. A sárgájába belekeverem a cukrot, a lisztet, vagy keményítőt, jól kikavarom, hozzáadom az epret és bot mixerrel sima állagúra keverem. A tojásfehérjékből a porcukor hozzáadásával kemény habot verek.
A tejet egy vízzel kiöblített lábosban felteszem a tűzre, az sem baj, ha pici víz van az alján, így nem sül le a tej. Hozzáadom a vaníliát, ha már forrni kezd, megfőzöm benne a habgaluskákat. Apró részletekben, hogy elférjenek a megdagadó habok. kb egy percig főzöm, majd óvatosan megfordítom, hogy mindkét oldala megfőjön. Kiszedem, majd a lecsepegett tejet visszaöntöm a lábosba. Ha ezzel megvagyok, hozzáadom a tejhez az epres elegyet és forrásig keverem.
Tálalásnál a tálkába szedett madártejbe helyezem a habgaluskákat és a tetejét fahéjjal meghintem.
Ez fokozható még egy kis szeletelt, pirított mandulával, amit még rászórunk a tetejére. /én nem tettem/ Néhány órára a hűtőbe tesszük és utána tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!