· 60 dkg babapiskóta
· 1,5 dl tej
· 1 cs vaníliás cukor
· 2 cs puncs ízű főzős pudingpor
· 7 dl tej
· 4 ek cukor
· 25dkg Málna
· 25 dkg eper
· 5 dl cukrozott habtejszín
· 1 cs habfixáló
· 1cs eper vagy málna ízű zselatin a díszítéshez
· egy 19 cm átmérőjű,11 cm magas edény legjobb a torta forma gyűrűje
· azt könnyedén letudjuk emelni róla
1. Az epret és a málnát megmossuk, lecsepegtetjük.
2. A tejszínt kemény habbá verjük.
3. A pudingot a 7 dl tejben 4 ek cukorral megfőzzük.
4. A 1,5 dl tejet a vaníliás cukorral meglangyosítjuk. A babapiskóta egyik oldalát belemártogatjuk. A mártott oldalával kifelé a formában körberakjuk. Majd az aljára is teszünk egy réteg piskótát .. A kihűlt pudinghoz annyi tejszínt keverünk, hogy a babapiskótákat rétegezve belsejét kitöltse. Maradjon a tejszínből a díszítéshez!
5. Az eperből és málnából összesen 30 dkg-ot, lazán a krémhez adjuk..Ebből teszünk egy réteget a piskótákra ,majd ezt így még kétszer megismételjük .
6. Legfelülre krém kerüljön .Ezután ízlésesen elhelyezzük a maradék málnát és epret .
7. Megcsináljuk kevés vízzel a zselatint és mielött megdermedne ráöntjük .
8. Tetejét tejszínhabbal,ízlés szerint díszítjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!