Hozzávalók (1 nagy torta formához):
50 dkg darált keksz
15 dkg vaj
1-2 ek kakaó
pici tej az összegyúráshoz
1-2 evőkanál főzött fekete kávé
10 dkg cukor
A krémhez50 dkg mascarpone
2 ek méz
2-3 evőkanál tejszín
10 dkg cukor
Az epres réteghez: 50 dkg fagyasztott eper, vagy friss szezonban
4 ek cukor
1 cs étkezési zselatin
Díszítéshez:
Pehely cukor ,csoki dísz ,ehető virág vagy ami szemnek szájnak kívánatos .
Elkészítés: A kekszet tálba teszem a vajat megolvasztom, összekeverem a keksszel a tejjel,cukorral,kávéval és a kakaóval. Belenyomkodom egy kapcsos tortaforma aljába és beteszem a hűtőbe kb. 1 órára.
A mascaponet elkavarom a mézzel és a többi hozzávalóval. A kakaós alapra kenem a krémet, elsimítom és újból hűtőbe rakom 1 órára.
Az epret lecsöpögtetem. A gyümölcsöket villával összetöröm. Elkavarom a cukorral. Az étkezés zselatint az eper levével csak langyosítjuk és összekeverjük a gyümölccsel Az előző rétegre öntöm és megint hűtőbe teszem dermedni.
Végül igény szerint díszítem.
Díszítéshez:
Pehely cukor ,csoki dísz ,ehető virág vagy ami szemnek szájnak kívánatos .Dukál a tetejére.
Kellemes ízű amennyire látványos és finom, annyira egyszerű ez a torta. Mellette szól, hogy nem egy mindennapi édesség, üde, friss, mint a tavasz maga. A keksz-mascarpone-eper trió pedig nem egy unalmas kombináció.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!