Nem véletlenül Női szeszély a neve! Megsütöttem és mind megette...
5 dkg vaj
5 dkg cukor
5 tojássárgája
0,5 dl langyos tej
feloldott élesztő ízlés szerint
30 dkg liszt
csipet só
eperlekvár
10 dkg eperszem
25 dkg porcukor
5 dkg vajat , 5 dkg cukorral habosra keverünk, majd hozzáadunk 5 tojássárgáját, a 0,5 dl langyos tejben feloldott élesztöt, 30 dkg lisztet, csipet sót és kb. 0 ,5 dl tejet, hogy puha tésztát kapjunk.
Jól kikeverjük.
Egy tepsit kivajazunk, kilisztezünk és a tésztamasszát rákenjük.
Fél órát kelni hagyjuk, majd 180 C fokos sütöben szép rózsaszínre sütjük.
Ezután megkenjük eperlekvárral és kirakjuk félbevágott eperszemekkel.
A tojásfehérjéböl a maradék 25 dkg porcukorral kemény habot verünk és rásimítjuk az eperre.
Gyenge tüznél 15 percig szárítjuk, amíg a hab teteje picit megsül.Kockákra vágva tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!