Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Epres piskóta

felvitel dátuma: 2014-08-18 19:05:02       mai nézettség: 1       nézettség: 1292
részletes recept
Hozzávalók 8 személyre:

A piskótához:
10 tojás
10 evőkanál cukor
9 evőkanál liszt + 1 evőkanál kakaópor

A krémhez:
8dl tej
3zacskó vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
1l habtejszín
2 kávéskanál zselatin
 








 



 

 

 


 






 

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 50 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

Felverjük a tojásfehérjét addig, amíg nem görbül a habverőn, ha kiemeljük.Beletesszük a cukrot, aztán a tojássárgáját-halványodásig verjük.Óvatosan belekeverjük akakaóporral elkevert lisztet.Előmelegített sütőben megsütjük.

Krém:a pudingport elkeverjük tejjel, 15 perc állás után a maradék tejet felforraljuk, beleöntjük az elegyet, keményre felfőzzük, beletesszük a cukrot, hűtjük-többször megkeverjük.A habtejszínből kiveszünk 1dl-t, elkeverjük, majd melegítjük a zselatinnal-ha eltűntek a szemcsék, levesszük a tűzről. hűtjük.Felverjük félig a habtejszszínt, hozzáadjuk a zselatinost keményre verjük, elfelezzük.Felét óvatosan elkeverjük a hideg pudinggal.

A kihűlt piskótát 4 részre vágjuk, megtöltjük:krém-eper-lap-krém-eper-lap stb.

A tetejét és az oldalát bevonjuk tejszínhabbal, díszítjük.Legalább 4 órán át álljn hűtőbe a darabolás előtt..

Szakács: Arenka


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.