A tésztához:
8 tojás
8 evőkanál cukor
8 evőkanál lisz1 kk.sütőpor.
A krémhez:
3 zacskó puncs pudingpor
8 dl tej
5 evőkanál cukor
5 dkg margarin.
1/2 kg eper
3dl tejszín.
A tojásfehérjét keményre felverjük.Hozzáadjuk a cukrot, fo majd a tojássárgáját is.Addig verjük, amíg egész halvány színű nem lesz, aztán óvatosan belekeverjük a sütőporos lisztet.Előmelegített sütőben megsütjük.
Krém: a pudingporokat elkeverjük tejjel,állni hagyjuk 15 percig.A maradékot felforraljuk, hozzáadjuk az elegyet, kemény krémet főzünk.Még melegen hozzákeverjük a cukrot, hűlni hagyjuk.A hideg krémhez adjuk a margarint, összedolgozzuk.
A kihűlt piskótát hosszában kettévágjuk, a krémet rákenjük, majd epret teszünk rá.Ráhelyezzük a másik fél lapot.Megkenjük a maradék krémmel, epret teszünk rá.Felverjük a tejszínt, a süti tetejére kenjük, eperrel díszírjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!