A tésztához:
400 gr liszt ( fele rétesliszt, fele daraliszt)
16 0 gr margarin
130 gr porcukor
4 tojássárgája
fél csomag sütőpor
1 kiskanálnyi élesztő
1 evőkanál víz
A töltelékhez:
4 tojásfehérje
400 gr eper
4 tetőzött evőkanál porcukor
A lisztet , a cukrot összemorzsolom a margarinnal, és összedolgozom a tojássárgákkal, a sütőporral, a vízben feloldott élesztővel. Az egészet jól összegyúrom, és a hűtőbe teszem.
Közben a megmosott epret szétnyomkodom, belekeverem a cukrot, majd apránként összeturmixolom a kemény habbá vert tojásfehérjékkel.
Egy mélyebb tepsit egy kevés margarinnal kikenek, és a tészta kétharmadával kibélelem. Erre rákenem az eperhabot, majd a megmaradt tésztát ráreszelem a habra.
A tepsit eőmelegített 190 fokos sütőbe tolom, és kb 20 – 25 perc alatt szép világosbarnára sütöm.
Megjegyzés: ez a tészta télen is elkészíthető, de ekkor 200 gr eperlekvárt használok.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!