Előkészítés:
A vaníliarudat kettévágjuk (én most Bourbon vaníliás cukrot használtam), pépjét kikaparjuk. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, felszeleteljük.
Elkészítés:
-
A mascarponét elkeverjük a vaníliapéppel, a tejszínnel és a cukorral. A babapiskótákat megforgatjuk a kávéban. A babapiskóták felét akkora, magas peremű tálba fektetjük, aminek az alját pontosan kitölti (kb. 20*15 cm). Rásimítjuk a krém negyedét. Ráfektetjük az eper felét, és erre kenjük még a krém negyedét.
-
A maradék babpiskótát szintén megforgatjuk a kávéban, és rétegezzük a krémre. Bevonjuk a maradék krém felével, kirakjuk a maradék eperrel, és rásimítjuk a maradék krémet. (Nekem nagyobb volt a tálam valamivel, így csak egy réteg epret tettem, mert nem lett volna elég a krém.) Rászórjuk gazdagon a kakaóport, és 3 órára hidegre tesszük. A félretett eperszemekkel díszítve tálaljuk.