Nagyon guszta...én is megsütôm..csak éredjen meg a szamócám...
palacsintatésztához:
30 dkg liszt
5 dl tej
4 dkg vaj
1-2 dl szénsavas ásványvíz vagy szóda
2 ek cukor
csipet só
2 dkg élesztő
3 tojás
1 dl olaj a sütéshez
a krémhez:
25 dkg túró
2 ek tejföl
3 ek cukor
2 cs vaníliás cukor
1 tk reszelt citromhéj
20 dkg eper
Az élesztőt 1 tk cukorral 1 dl-nyi langyos tejben felfuttatom. A többi tejet is meglangyosítom, az olvasztott vajat belekeverem, a többi hozzávalókkal összekeverem illetve összeturmixolom. Végül hozzáadom a felfuttatott élesztőt. 30-35 percig kelesztem, majd úgy sütöm, mint a sima palacsintát csak kicsit vastagabbra.
Nekem ebből az adagból 10.12 nagy palacsinta lesz.
A túrót, tejfölt, cukrot, citromhéjat jól összekeverem illetve ezt is turmixolom.
Az epret megmosom, apróra darabolom és a túrókrémhez adom.
A még meleg palacsintába töltöm és porcukorral meghintem.
Nagyon guszta...én is megsütôm..csak éredjen meg a szamócám...
Biztosan nagyon finom, éppen valami epres receptet keresek, lehet ez lesz a befutó. Köszi!
Köszönöm!:) Tényleg nagyon fincsi, érdemes kipróbálni.
Ma elkészítettem isteni finom!Köszönöm a receptet!Üdv Livia
Tojás nem kell bele?
Köszi Ilcsi, a tojást kifelejtettem, már javítottam is a receptben!:)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!