tésztához:
4 tojás 13 dkg porcukor
10 dkg liszt
1 evőkanál étolaj 1 teáskanál sütőpor
krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor 8 dl tej
20 dkg cukor
1 citrom leve és héja 20 dkg vaj vagy margarin
50 dkg túró 35 dkg eper
3 evőkanál eperlekvár
Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd egyenként belekeverjük a tojások sárgáját, a porcukrot és az olajat is. Beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
Kikent tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 180 C fokon kb. 30 perc alatt világosra sütjük ( tűpróba ajánlott ). Ha elkészült a tészta, a formában hagyjuk kihűlni.
Közben a pudingot a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük.
A tűzről levéve belereszeljük a citrom héját és hozzáadjuk a levét is.
Ha kihűlt, beletesszük a margarint vagy a vajat, és jól kikeverjük.
Végül hozzáadjuk az áttört túrót és a negyedekbe felvágott epret. A tésztalapot továbbra is a formában hagyva megkenjük a lekvárral és rásimítjuk a túrós krémet. Minimum 2 órára hűtőbe tesszük.
Az elkészült tortát gyümölccsel díszíthetjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!