A tésztához: 25-30 dkg édes keksz vagy babapiskóta, 10 dkg puha vaj, fél citrom reszelt héja.
A túrókrémhez: 2,5-3 dl Hulala növényi tejszín,1 csomag zselatin fix -instant, 50 dkg túró, 10-15 dkg porcukor, fél citrom reszelt héja.
A torta tetejére: gyümölcsök, 1 csomag színtelen vagy a gyümölcsök színéhez illő tortazselé, 1-2 kanál cukor.
A tésztához a kekszet összemorzsoljuk vagy ledaráljuk, összegyúrjuk a vajjal és a citromhéjjal. (Ha kell, apránként egy kis tejet adhatunk hozzá, hogy összeálljon. A pontos mennyiség a keksz minőségétől függ. Én babapiskótát használtam a tésztához. Ehhez bőven elég volt 10 dkg vaj. Egy egybegyúrható, de egyáltalán nem lágy masszát kell kapnunk.
Egy kapcsos tortaformát kibélelünk folpackkal. Az aljába egyenletes vastagságban belenyomkodjuk a kekszmasszát.
A túrót szitán áttörjük, és összekeverjük a porcukorral, valamint a citromhéjjal.
A Hullalából nagyon kemény habot verünk a zselatin fix-el.
A cukros túrót apránként beleforgatjuk a Hullala habba. Vigyázva, hogy a habot ne törjük nagyon össze. A túrókrémet terítsük el a tortaformában a kekszrétegen.
A torta tetejét díszítsük gyümölcsökkel, a gyümölcsöket pedig vonjuk be a tasakon szereplő utasítás szerint elkészített tortazselével. A tortát tálalásig tartsuk hűtőgépben. Tálalás előtt vegyük le róla a tortaforma oldalát.
Tipp:
Ha fagyasztott gyümölcsöt teszel a torta tetejére, a gyümölcsöket fagyosan tedd a tortára, és a fagyos gyümölcsöket vond be a meleg tortazselével. Így a gyümölcsök megőrzik a színüket és formájukat.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!