Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Receptek Tupperware edényekben » Epres-habos sütemény

felvitel dátuma: 2013-05-31 14:25:42       mai nézettség: 1       nézettség: 1881
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

Tészta:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg Rama margarin
  • 2 ek porcukor
  • 1 cs sütőpor
  • 4 tojás sárgája
  • 1-2 ek tejföl vagy amennyit kíván a tészta

Töltelék:

  • 50 dkg eper
  • 2cs citromos vagy vaníliás pudingpor
  • 2cs vaníliás cukor
  • 1-2 kanál kristály cukor
  • kevés fahéj vagy 1 citrom héja

Tetejére:

  • 4 tojás kemény habja
  • 30 dkg cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • kevés citromlé
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 60 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, gombóccá formáljuk és 1 órát hűtőben pihentetjük. Nem muszáj, de még le kellett szednem az epret.

Ezután kinyújtjuk akkorára amekkora sütőedényünk van. 32x32-es vagy én például 28x19 cm-esben sütöttem, így vastagabbak a rétegek.
Zsírozzuk, lisztezük tepsit, és így tesszük bele a kinyújtott tésztát. 180 fokon 5-7 percig sütjük.

Az epret többször váltott vízben megmossuk, TW Salátaszárítóban megszárítjuk. Kicsumázzuk. Beletesszük egy Mesterszakács Főzőedénybe, TW Krumplinyomóval kissé összenyomkodjuk és elkezdjük lassan főzni, mintha dzsemet készítenénk.

Amikor elég levet engedett ki az eper, hozzákeverjük a pudingporokat, cukrot, és sűrű krémmé főzzük. Mikor kész a krém belekeverjük a vaníliáscukrot, és aki szereti keverhet hozzá őrölt fahéjat is, vagy citromhéjat. Én ez utóbbit tettem hozzá inkább.

A krémet a tésztára simítjuk.

Visszatesszük a sütőbe, és megsütjük.

E közben a tojások fehérjét a porcukorral , vaníliás cukorral, és kicsi citromlével jó kemény habbá verjük a Konyhaművész Pro Tálban és a majdnem megsült sütire tesszük, 5-6 perc alatt szép rózsaszínre sütjük. 

Miután kihűlt, szeleteljük

Szakács: Marcsi64


Film link: http://marcsiboszorkanykonyhaja.blogspot.hu/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.