Elkészítés:
A habtejszínt robotgép segítségével félig felverjük. Hozzáadjuk a túrót,villával szétnyomkodjuk,majd hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot,joghurtot,és robotgéppel összekeverjük. Hozzáadjuk a zselatinport és további 2 percet keverjük robotgéppel.
Az epret megmossuk,majd a felét apróra vágjuk és hozzáadjuk a krémhez. Jöhet a rétegezés!
A kekszeket belemártjuk egyesével a tejbe (gyors mozdulattal,mivel nem szétáztatni szeretnénk), majd kibéleljük vele a tepsi alját. Erre tesszünk a krémből , kb. fél cm vastagon. Újabb tejbe áztatott keksz réteg ,erre krém . Ezt addig ismételjük míg a krém el nem fogy. Ezután erre jön az utolsó réteg keksz.
Elkészítjük a mázat/zselét. A pudingport a cukorral elkeverjük,adunk hozzá egy kevés vizet,majd csomómentesre keverjük. Végül hozzáadjuk a maradék vizet és a festékport. Közepes lángon sűrű mázat főzzünk belőle. Ezt még forrón ráöntjük a keksz rétegre és elsimítjuk rajta. A maradék epret felszeleteljük és rátesszük a mázra/zselés rétegre. Hűtőbe tesszük egy éjszakára,hogy megpuhuljon a keksz és össze érjenek az ízek. Jó étvágyat kívánok hozzá!