Hozzávalók:
A tésztához: 30dkg liszt, 10 dkg cukor,20 dkg ráma, ( lágy) 1 db tojás, fél sütőpor, 1 kávéskanál friss citromlé
Töltelék: 50 dkg túró, 1 cs vaníliás puding ( főzős ) 1 Kávékanál vanília kivonat
Tetejére: 50 dkg eper, 1 maréknyi szeletelt mandula
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk.
Sütőpapírt terítünk egy tepsibe, enyhén megvajazzuk, majd a tészta 2/3-át egyenletes rétegben belenyomkodjuk a tepsi aljába.
Kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
A maradék tésztát gombóccá alakítjuk, folpackba csomagoljuk, és szintén hidegre tesszük.
A töltelék hozzávalóit elkeverjük.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, közben a hideg tészta tetejére simítjuk a túrós tölteléket, amire rárendezzük az eperdarabokat.
A maradék tésztát ujjaink közt a süti tetejére morzsolgatjuk.
Kb. 45 percre betesszük az előmelegített sütőbe, az utolsó pár percben hintjük meg a mandulával.
Sülés után hagyjuk kb. fél órát hűlni, aztán kezdjük csak szeletelni.
sütési hőfok: 180 fok
tepsi mérete: 25x30 cm
A pudinkot nem kell főzni, csak a túróba bele kell szórni és összekeverni!!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!