30 dkg erdei gyümölcs (fagyasztott) pár darabot félre teszek díszítésnek
7 dl víz
1/2 citrom leve
késhegynyi őrölt szegfűszeg vagy 3-4 db egész
1/4 kk őrölt fahéj
5 ek cukor vagy ízlés szerint bármilyen édesítő
3-4 dl tejszín
1 púpozott tk. étkezési keményitő vagy puncs vagy eper puding.
A fagyasztott gyümölcsöt forrásban lévő vízbe öntöm és ízesítem a citrom levével a szegfűszeggel, fahéjjal, cukorral és kb 10 percig forralom.
Botmixerrel pürésítem, magjától átszűröm. A tejszínnel jól elkeverem a keményítőt vagy a pudingot és beleöntöm a levesbe amit kevergetve rövid ideig felforralok.
Tejszínhabbal vagy tojáshabbal és a félretett gyümölccsel tálalom.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!