nagyon jo izu .finom a joghurt.
6 tojás,6 ek cukor,6 ek liszt.picurka sütőpor,kb.1 kanál szódavíz.
Lekvár
Joghurtkrém hozzávalók:
450 dkg erdei joghurt,
1 citrom héjja,
5dl tejszín,
30dkg gyümölcs
12 kanál porcukor ( én nem szoktam bele cukrot tenni ,mert szerintem annyi elég,ami a joghurtban van.)
2,5 dkg zseletinpor
A tojásból piskóta tekercset készítek..Ha kész vékonyan felszeletelem . Félgömb formát folpackkal kibélelek,és belerekom sorba a tekiket.
A tejszínt felverem. a zseletint vízzel kikeverem és a mikróban felolvasztom.( nem forralom)
A joghurtot a tejszínnel kikavarom,bele a citrom héjja,a gyümölcs ,és folytonos keverés mellett gyors mozdulatokkal bele a zseletin. Gyorsan kell dolgozni,ne kössön meg.Gyorsan a piskóta tekercs szeletekre helyezem és az aljára ami még most a teteje oda is tekiket rakok.Jój megnyomkodom és szalad a hűtőbe .Ha megdermett, lehet 1 éjszakai pihenés neki ,ki lehet borítani,de nem az utcára hanem a torta tartóra ,és a dícséreteket fogadni,mert dícséret az lesz.Sajnos felvágott képet nem tudok mutatni,mert hipp-hopp elfogyott.
Tapasztalatból mondom.
Nagyon finom és könnyü elkészíteni !
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!