Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Desszert / hideg recept ( tálaláskor ) » Erdei joghurtos torta és marcipános téglalap

felvitel dátuma: 2014-04-15 19:38:42       mai nézettség: 1       nézettség: 1301
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:

TORTA Hozzávalók:
A piskótához:
-3 tojás
-3 evőkanál cukor
-3 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
-2 evőkanál cukrozatlan porkakaó
A krémhez:
-4 dl natúr joghurt
-1 csomag étkezési zselatin
-3 dl tejszín
-25 dkg túró
-1 kanál cukor
-fagyasztott vegyes erdei gyümölcs
A tetejére:
-erdei gyümölcsös zselatin
-gyümölcs

MARCIPÁNOS (FONDANTos) TÉGLALAP Hozzávaló:
-1 evőkanál zselatin
-6 evőkanál víz
-1 evőkanál margarin
-2 evőkanál méz
-porcukor (amennyit felvesz, nekem 1kg)
-mivel én sötét színűt szerettem volna nem pedig fehéret, ezért kakaóport is adtam hozzá, tetszés szerint


 

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

A párom születésnapjára készítettem meglepetés tortát! A krémes, csokis dolgok helyett, Ő inkább a joghurtos, gyümölcsös sütiket szereti, így egy egyszerű vegyes erdei gyümölcsös-joghurtos tortára esett a választásom. Szerettem volna még valamivel meglepni, ami egy kicsit személyre szabottabb, így kitaláltam, hogy elkészítek egy "csapó"-t, mivel imádja a filmeket, illetve ezzel is foglalkozik részben.. Szóval marcipánból gondoltam valahogy megformázom, és természetesen, mint mindent azt is én szerettem volna elkészíteni. Az alaphoz vmi masszívabbat akartam, mint egy piskóta, ezért az sima kekszreszelék, tejjel felöntve, egy kis margarinnal, szóval mintha kókuszgolyókat csinálnánk.. Nem lett tökéletes, de a szándék a fontos, legközelebb majd ez is jobban megy! :)

A TORTA elkészítése:
Sima kakaós piskótát készítünk. Egy kerek, kapcsos tortaforma alját kivajazzuk és meglisztezzük, beleöntjük a tésztát, és előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Ha a tészta megsült, majd kihűlt, lehúzzuk a tortakarikát. Közben a krémhez a joghurtot a zselatinnal felmelegítjük, majd hűlni hagyjuk. (Én itt tettem a krémbe is gyümölcsöt.) Közben a túrót áttörjük. A tejszínből kemény habot verünk, majd
hozzákeverjük a kihűlt joghurthoz és a túróhoz. A tésztára visszacsatoljuk a tortakarikát. A tésztát megszórjuk gyümölcsökkel, ráöntjük a krémet, fóliával betakarjuk, és hűtőbe tesszük 2-3 órára. A tetejét erdei gyümölcsös zselatinnal vonjuk be, (nekem epres volt itthon, de tökéletes volt az is) és egész gyümölcsökkel díszítjük.

A MARCIPÁNOS TÉGLALAP elkészítése:
Azzal kezdjük, hogy a porcukrot szitáljuk át, minél finomabbra őrölt porcukrot válasszunk. Kb. fél kilónyit tegyünk keverőtálba, csináljunk közepére egy lyukat.
A zselatint keverjük el a vízzel, vízgőz fölött melegítsük fel, mikor már forró adjuk hozzá a margarint és a mézet, majd kavarjuk mindaddig míg teljesen szétolvad benne. Öntsük a porcukorhoz, majd kanállal kavarjuk bele, adagoljuk közbe bele a porcukrot, mikor már nem tudjuk kanállal kavarni akkor tegyük porcukorral meghintett munkalapra és gyúrjunk bele annyi porcukrot még, hogy ne ragadjon már a munkalapra, sem a kezünkre (nekem 1 kg porcukorból 100 gr-i maradt). Ne törekedjünk arra a begyúráskor, hogy egyáltalán ne ragadjon, hagyhatjuk lágyra. Ugyan úgy gyúrjuk benne mintha kelt tésztát dagasztanánk, mikor már kezd gombóc alakot ölteni, akkor abbahagyjuk a porcukor adagolását, de még gyúrjuk pár percig, de ekkor még ragad rendesen. Csomagoljuk fóliába be, tegyük bele zacskóba, majd hagyjuk, hogy pihenjen egy napot. Másnap, miután pihentettük elég sok margarint gyúrok bele, az adagját nehéz meghatározni, mert mindig annyit gyúrok be margarinnal amennyit fel akarok használni, érezni lehet hogy mikor az állaga, a sok gyúrástól (akár 2-4 perc), és a margarinozástól rugalmasabbá válik.
Mint mondtam a már elkészített "kókuszgolyós" alapot megformáztam és egy kicsit mélyhűtőbe tettem, hogy még keményebb legyen.. Addig kinyújtottam megfelelő méretűre a fondant. Majd kivettem a mélyhűtőből az alapot, megkentem a tetejét egy kis lekvárral és óvatosan rátettem a marcipánt. (nyújtódeszka segítségével) Ezután ismét visszatettem a hűtőbe és mikor elég kemény volt, akkor kezdtem formázni.. Mikor csináltam jöttem , hogy "nagy fába vágtam a fejszémet", nem volt olyan egyszerű mint ahogyan megálmodtam... A díszítéshez tejszínhabot használtam. (Aprócska lyukat vágtam egy zacskó csücskén, hogy minél kisebb területet tudjak betölteni)

A végeredmény nagyon finom lett, a külsőn legközelebb finomítunk!!! étvágyat! :)
 

Szakács: Kata


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.