Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » 100 éves étel receptek » ERDÉLYI RAKOTTKÁPOSZTA

felvitel dátuma: 2013-06-01 19:50:05       mai nézettség: 1       nézettség: 944
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

§                       50 dkg darált sertéshús

§                       10 dkg füstölt szalonna

§                       10 dkg füstölt kolbász

§                       4 ek zsír vagy olaj

§                       1 kgsavanyú káposzta

§                       15 dkg rizs

§                       1 fej hagyma

§                       1-2 gerezd fokhagyma

§                       1 csapott tk pirospaprika

§                       , őrölt bors

§                       5 dl tejföl (ételhez és tálaláshoz)

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 30 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

Előkészítés:

§                       A rizst mossuk meg. Kevés olajon üvegesre pirítva a megfelelő mennyiségű enyhén sós vízben főzzük félig puhára.

§                       A savanyú káposztát érdemes megkóstolni. Ha túl savanyú, hideg vízben mossuk át. Ha íze megfelelő, 2 dl vizet aláöntve pároljuk kb. 20 percig (legyen roppanósan puha).

§                       A kolbászt vágjuk karikákra, a szalonnát csíkokra. A hagymát, fokhagymát pucoljuk meg, a hagymát vágjuk apró kockákra.

Elkészítés:

1.                     Egy serpenyőben kevés olajon hevítsük át a szalonnát, pár perc elteltével tegyük bele a kolbászt, majd újabb 1-2 percig pirítsuk együtt. Ezután a szalonnát és a kolbászt szedőlapáttal szedjük ki egy tányérra, a kisült zsír felével kenjük ki a tűzálló edényt, amelyben az ételt sütni fogjuk.

2.                     A serpenyőt tegyük vissza a tűzre/hőre, a maradék olajon dinszteljük meg a hagymát, adjuk hozzá a préselt fokhagymát, darált húst, fűszerezzük sóval, pirospaprikával és borssal, majd gyakran kevergetve pirítsuk kb. 10 percig (kevés szaft maradhat).

3.                     A rizst szűrjük le, a párolt káposztát készítsük elő a rétegezéshez.

4.                     A kikent edény aljára helyezzük a káposzta 1/3-át. Erre kerül a szalonnás kolbász, majd újabb 1/3 káposzta. Erre locsoljunk tejfölt, majd jöhet a rizs, a darált hús, végül a maradék káposzta.

5.                     A káposzta tetejét locsoljuk meg gazdagon tejföllel, csepegtessük a maradék szalonna-kolbász zsírt. 190 fokos sütőben kb. 1 órát pároljuk.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.