A csorba eleve savanykás levest jelent. A tárkony és a lestyán együtt sok, mert mindkettőnek intenzív az íze .
1 nagy vöröshagyma
3-4 ev.kanál olaj
1-1 sárga és fehérrépa
petrezselyem
karalábé
10 dkg rizs
só, bors, tárkony és lestyán és korpacibere, ennek hiányában savanyúkáposzta leve kb fél dl, vagy pici ecet vagy citromlé.
A fűszerek Toldi Fűszer termékek www.toldifuszer.hu
A hagymát megtisztitjuk,finomra vágjuk,majd olajon kicsit megfonnyasztjuk,ez alattr a zöldségeket megtisztitottuk,felapritottuk és a hagymához adjuk dinsztelni.A rizst megmossuk,lecsepegtetjük és a zöldségekhez adjuk,kevergetve üvegesre piritjuk.Majd bő 6-dl vizzel felengedjük sózzuk és beledobjuk a füszernövényeket.Lefedjük és puhára főzzük,majd hozzáadjuk a savanyitó levet,egyet forralunk rajta és kész.Tetejét vágott petrezselyemmel megszórjuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!