Nagyon orulok a receptnek, így még almásat nem sutottem, most viszont fogok! Koszike!
3 tojás
50 dkg liszt
10 dkg cukor
1 csonag sütőpor
1 csomag vaniliás cukor
12 dkg margarin
1 doboz tejföl
4-5 db alma
1 csomag fahéjas cukor
baracklekvár
Ezt a receptet nagyikám régi-régi receptes könyvében találtam :
A 3 egész tojást, a sütőporral elkevert lisztet, cukrot, vaniliás cukrot, tejfölt, vajat összekeverjük, összegyúrjuk és mig a tölteléket elkészitjük , addig a hűtőben tartjuk - kb. 1O percig.
Az almát meghámozzuk és vékonyra szeleteljük.
A tésztát 3 felé osztjuk és egyenként kisodorjuk. Az első lapot a tepsire helyezzük, vékonyan megkenjük lekvárral majd rárakjuk a vékonyra szelt almát. Ezt a tölteléket megszórjuk fahéjas cukorral. Erre kerül a második lap amit a többi lekvárral megkenünk és betakarjuk a harmafik lappal. Tetejét itt-ott megszurkáljuk villával és megsütjük. Ha megsült porcukorral megszórjuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!