liszt,tej,tojás,sütőpor,dió,lekvár,vaj.
Erzsébet szelet: 22 dkg vajból vagy 10 dkg zsirból,10 dkg cukor,30 dkg liszttel,1 egész tojással 1 tojássárgával kevés tejjel vagy tejföllel 1/2 sütőporral tésztát gyúrúnk.Ketté veszük az egyik felét késfoknyira nyujtjuk majd zsirozott lisztezett tepsibe rakjuk./22x34 /Közben elkészitjük a tölteléket: 4 tojássárgáját 27 dkg cukorral habosra keverjük hozzá adunk 22 dkg darált diót és a 4 tojás keményre vert habját.A tepsiben lévő tésztát megkenjük savanykás lekvárral és a diós tölteléket rákenjük a lekvárra a félre tett tésztát kinyujtjuk és beboritjuk a diós krémet.Lassu tüznél sütjük.porcukorral tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!