A tojásfehérjéket a cukorral felvertem.
A darált dióbelet és a lisztet óvatosan a felvert habba belekevertem.
Ebből a mennyiségből 5 kerek lapot sütöttem.
A 24 cm-es tortaformát a sütőpapíron körberajzoltam -természetesen 5 ilyen kört csináltam- és így tettem rá habot.
A gázsütőt a 6-os fokozaton előmelegítettem, és a lapokat 10-15 perc alatt megsütöttem.
Krém:
1 cs. vaníliás pudingpor
4 dl tej
10 dkg kristálycukor
15 dkg darált dióbél
2 dl habtejszín, én hullalát használtam
1 ek. rumaroma
A pudingporból, a tejből és a cukorból megfőztem a pudingot.
A habtejszínt felvertem és amikor már a puding kihűlt akkor hozzákevertem.
Beletettem a rumaromát is, és végül a darált dióbelet.
A krém 1/5-ét kivettem, mert ez kell majd az oldalára.
A többi krémmel megtöltöttem a lapokat.
Az oldalára rákentem az elején félretett krémet. Darált dióval kellett volna bevonni a krémet, de mivel nekem már nem volt, ezért szeletelt mandulával helyettesítettem.
A felvert tojásfehérjében elkevertem a porcukrot, és ezt rákentem a torta tetejére.
Az étcsokit az olajban gőz felett felolvasztottam és próbáltam párhuzamos vonalakat húzni a torta tetejére.
A kés hegyével a csokira merőleges csíkokat húztam, minden másodikat ellentétes irányba.
Másnap 1 dl habtejszínt felvertem és díszítettem vele a torta tetejét.