Elkészítése:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük csipet sóval, tojások sárgáját kevertetjük a cukorral, vízzel majd hozzákeverjük a diót, lisztet , sütőport és a tojásfehérje kemény habját.
A masszát egy 30 × 40 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd kb. 20 perc alatt megsütjük. Még langyosan lehúzzuk a sütőpapírt s hagyjuk kihűlni.
Két darab diós tésztát sütünk.
A krémhez a tejben elkeverjük a tojás sárgákat, a pudingporokat és a lisztet, majd kis lángon sűrűre főzzük s mikor levesszük a tűzről hozzákeverjük a kristálycukrot és a vaníliás cukrot. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat, margarint, majd robotgéppel kihabosítjuk. A krémet kettévesszük, és az egyik felébe belekeverjük az olvasztott csokoládét.
A kihűlt diós tésztára rásimítjuk a sárga krémet, kitesszük tejben és rumban áztatott háztartási keksszel, erre simítjuk a csokis krémet majd ráhelyezzük a másik diós tésztát melynek a tetejét vékonyan megkenjük krémmel. Berakjuk a hűtőbe dermedni majd bekenjük csoki mázzal és fehér csokival.
Az eredeti recept kekszel van készítve, és piskótát tettem keksz helyet.
A piskótát elég 5 tojásból sütni hozzá,