Elkészítés:
a tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot,majd elkeverjük és hagyjuk állni 10 percet. Egy tálba a sót elkeverjük a liszttel. Beletesszük a kefírt és hozzáadjuk a felfutott élesztőt, majd elkezdjük kidolgozni a tésztát. Mikor egynemű hozzáadjuk az olajat és jó hólyagos, egynemű tésztát gyúrunk belőle. Pici olajjal megkenjük a tetejét és lefedve hagyjuk kelni 1 órát szobahőmérsékleten. Ezután kiborítjuk a tésztát, hengereljük és 8 felé osztjuk. Kézzel gombócokat formázunk belőlük, majd lefedve hagyjuk pihenni 30 percet. Kézzel újra gombócokat formázunk belőlük. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük őket .Ilyenkor nem számít ,ha összeérnek kicsit ,hisz ez a cél. Az én tepsim mérete amibe tettem 35*20 cm átmérőjű, és 6 cm mélységű. Felvert tojással jól megkenjük a gombócokat, majd a sajt háromnegyedével jól megszórjuk.
Előmelegített sütőben,180 fokon légkeverésen sütjük ,míg enyhén világos barna nem lesz, kb. 15-20 perc. Ezután kivesszük és újra megkenjük a maradék felvert tojással, majd megszórjuk a maradék sajttal. Visszatesszük sülni,míg aranybarna nem lesz. Még kb 15-20 perc,de ez mindig sütőfüggő.