Almás töltelékhez:6-8db alma(körtével is lehet)1kk őrölt fahéj 10dkg cukor,én csak6dkg-ot tettem,mert az alma édes volt
Lapok szórásához:zsemlemorzsa
Szükségünk lesz még 30x30-as gáztepsire,és a kenéséhez 5dkg vajra.
Előkészületi idő: 60 perc
Sütési idő: 40 perc
Elkészítés:
A töltelékekkel kezdjük.A mákot ledaráljuk.A tojást a cukorral kikeverjük,és hozzáadjuk a darált mákot.A meggyet lecsepegtetjük.
A túróhoz hozzákeverjük a cukrot,vaniliáscukrot,és a tojást.A mazsolát beáztatjuk vízbe.
Az almát meghámozzuk,lereszeljük,fahéjjal,cukorral ízesítjük.
A tepsit kivajazzuk.A tésztához valókat összegyúrjuk,4 felé osszuk.Egyenként tepsi méretűre nyújtjuk.
Az első lapot beletesszük a tepsibe,villával megszúrkáljuk,zsemlemorzsával megszórjuk,és egyenletesen elosztjuk rajta a mákos tölteléket.megszórjuk a lecsepegtetett meggyel.Erre jön a második lap,ezt is megszúrkáljuk,zsemlemorzsával szórjuk,és egyenletesen rátesszük a túrós tölteléket,amit megszórunk a mazsolával.Jöhet a harmadik lap,amivel ugyanúgy járunk el mint az előzőekkel,majd a kicsavart almát tesszük rá,és az utolsó lappal beborítjuk.
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Hirdetések
Ittmegtanulfőzni. Sütésitudományát, ötletétörökítse meg, helyezze el receptjeit. Receptmelléfotó. Vegyenrésztfolyamatoshavinyereménysorsoláson!
Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.