A tésztához:
5 tojás
6 ek víz
15 dkg liszt
20 dkg cukor
10 dkg darált dió
1 csomag sutopor
A krémhez:
4 dl tej
2 ek liszt
2 csomag vaníliás puding
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
A mázhoz:
5 tojásfehérje
15 dkg cukor
csokireszelék vagy tortadara
A tojásfehérjéket kemény habbá verjuk. Amikor már kemény, hozzáadjuk a cukrot, majd a tojássárgájákat, a vizet, a sutoporral elkevert lisztet, a diót és piskótatésztát sutunk. Kivajazott, kilisztezett 30x40 cm-es tepsiben sutjuk, 180-200 fokra elomelegített sutoben.
Ezalatt elkészítjuk a krémet: a pudingot és a lisztet a tej fokozatos hozzáadásával csomómentesre keverjuk és mérsékelt lángon suru krémmé fozzuk. Míg hul a puding, addig a margarint a tojássárgájával, a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjuk. Mikor már teljesen kihult a puding, akkor a két krémet osszekeverjuk. A krémet a kihult tésztára simítjuk.
Goz felett keményre verjuk a tojásfehérjéket a cukorral, a krémre simítjuk, utána csokidarával megszórjuk.
Vízbe mártott késsel szeleteljuk.
Megjegyzés: Készíthetjuk a habot 3 dl habtejszínbol is.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!