1 kg liszt
5 dkg élesztő
25 dkg ráma
pici cukor a futtatáshoz
tojásfehérje tetejére
a vizbe a kenéshez 2 dl tej 1 vaniliacukor
izlés szerint fahéjas cukor
3 tojás sárgája
2 kk só
Kelés után én a 3 tojás habját rákentem a tésztára.
cukor,tej és élesztőből masszát futtattam,
A rámát, lisztet, tojások sárgáját, sót majd a felfutott élesztős masszát jól kidolgoztam.
30 percig kelesztettem, és 12 felé szedtem, de ha meleg van duplájára / 24 / is jó, mert nekem így nagyon nagy darabok lettek belőle.
Mindegyik darabot 3 felé vágtam és rögtön fontam is és tettem olajos tepsübe, ott még 20 percet kelesztettem és a felvert tojáshabbal vastagon megkentem és megszórtam kristálycukorral és pirosodásig sütöttem, kivevés előtt megkentem a cukros vízzel és megszórtam a fahéjas cukorral jó vastagon.
Még 2 percre visszadugtam a lerbe és utána kiszedve, letakartam, hogy puhuljon... nagyon finom lett...
Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki szereti a kelt tésztákat...
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!