Hozzávalók:
A mérce 2,5 dl-es bögre!
3 bögre fehér finomliszt (37,5 dkg)
1 bögre 2,8%-os tej (2,5 dl)
1 csomag szárított élesztő (7 g-os, megfelel 2,5 dkg frissnek)
1púpos evőkanál kristálycukor
5 dkg vaj
1 tojás
1 mokkáskanál só
A töltelékhez:
7 dkg vaj
fél bögre kristálycukor (8 dkg)
2 csapott teáskanál őrölt fahéj
Elkészítése:
Egy műanyag tálban a tejet, a vajat és a cukrot felmelegítjük Csak meleg legyen, ne forró.
Ezután kevergessük egy picit villával, hogy a cukor feloldódjon, és egy picit visszahűljön. Langyosnak kell lennie!
Mérjük bele a tálba a lisztet, a sót, a tojást, a cukrot, majd az élesztőt, és jól dolgozzuk ki , hogy elváljon az edény falától., majd negyven percig pihentettem a tálban, egy konyharuhával letakarva, szobahőmérsékleten.
Lisztezett felületen 30*50 centis téglalappá nyújtottam, amit megkentem az előzőleg felolvasztott vajjal, majd megszórtam a fahéjjal összekevert cukorral. A vajból és a fahájas cukorból is hagytam egy-egy evőkanálnyit, amit a tetejére tettem később.
A téglalapot hat egyenlő csíkra vágtam (a rövidebbik oldalánál), majd a csíkokat egymásra helyeztem.
Így kaptam egy emeletes csíkot, amelyet további hat kockára vágtam óvatosan. Ezeket a kockákat kivajazott püspökkenyérsütő formába sorakoztattam élével. Megkentem a tetejét a maradék vajjal és meghintettem a maradék fahéjas cukorral, újabb negyven percet pihentek letakarva,
Előmelegítet sütőbe 175 fokos sütőbe 30 - 40 perc alatt készre sült ( de sütőtől függ )
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!