Hozzávalók:
2,5 dl langyos tejben 2,5 dkg éleszttőt megfuttatni - 1 ek. cukor pici liszttel megszórva
50 dkg liszt közepébe a megfuttatott élesztőt, 1 egész tojást + 1 sárgáját.
1 ek. cukrot és 1 csapott kk. sót, 10 percig gyúrni, közben 6 dkg vajat belecsurgatni.
Elkészítése:
Kétszeresére kelesztjük, átgyúrjuk és még 15 percig kelesztjük
Vékonyra kinyújtjuk a tésztát (mintegy gáztepsi méretűre vagy nagyobbra), megkenjük bőven (!) vajjal (kb. 6 dekányi ez is, félig megolvasztva, hogy kenőecsettel lehessen kenni)
Bőven megszórni 20 dkg kristálycukor és 2 bő púpos ek. fahéj keverékével. (nem csak a cukorra szórni a fahéjat !)
Az egészet meghintem kb. 10 dkg beáztatott mazsolával, 10 dkg aszalt meggyel,, nem szorosan feltekerjük, majd csiga formában bőségesen kivajazott formába behelyezzük.
Megint kétszeresére kelesztjük, tojássárgájával megkenjük
Előmelegítve 180 fokon 40-45 percig sütjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!