Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Fahéjas kalács aszalt meggyel és mazsolával töltve

felvitel dátuma: 2014-08-10 12:53:48       mai nézettség: 1       nézettség: 848
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók:

2,5 dl langyos tejben 2,5 dkg éleszttőt megfuttatni - 1 ek. cukor pici liszttel megszórva
50 dkg liszt közepébe a megfuttatott élesztőt, 1 egész tojást + 1 sárgáját.
1 ek. cukrot és 1 csapott kk. sót, 10 percig gyúrni, közben 6 dkg vajat belecsurgatni.
 

Előkészületi idő: 25 perc

Sütési idő: 45 perc

Elkészítés:

Elkészítése:

Kétszeresére kelesztjük, átgyúrjuk és még 15 percig kelesztjük

Vékonyra kinyújtjuk a tésztát (mintegy gáztepsi méretűre vagy nagyobbra), megkenjük bőven (!) vajjal (kb. 6 dekányi ez is, félig megolvasztva, hogy kenőecsettel lehessen kenni)
Bőven megszórni 20 dkg kristálycukor és 2 púpos ek. fahéj keverékével. (nem csak a cukorra szórni a fahéjat !)
Az egészet meghintem kb. 10 dkg beáztatott mazsolával, 10 dkg aszalt meggyel,, nem szorosan feltekerjük, majd csiga formában bőségesen kivajazott formába behelyezzük.

Megint kétszeresére kelesztjük, tojássárgájával megkenjük

Előmelegítve 180 fokon 40-45 percig sütjük.
 

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.