Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Süteméy recept ( édes ) recept » Fahéjas kalács pánkótésztából

felvitel dátuma: 2011-03-26 22:06:41       mai nézettség: 1       nézettség: 3305
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

Pánkó tészta maradékából készült
1 margarin
1 kg liszt
csipetnyi só, mert a só mindenbe kell, mondja nénje a mesében
2 db tojás
4 dl tej
5 dkg élesztő
3 kanál cukor az élesztő kelesztésénél a tejbe

Fahéjas massza:
cukorszirupot főzünk kb 1 dl víz, 4 kanál cukor 2 kávéskanál fahéj hozzáadásával, ( de nagyon finom, ha felturbózzuk egy kis aszaltszilvával )

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Tehát ebből a begyúrt tészta mennyiségből süthetünk, olajban pánkókat, és ha már unjuk, készülhet belőle a sütőben sütött kalács....
Én ettem már gesztenyével, lekvárral, túróval, káposztával töltve. Én kipróbáltam fahéjas szilvatöltelékkel.

Egy cipónyi mennyiséget kinyújtottam, rákentem a kihült masszát, összetekertem patkóba.
A tetejét tojássárgájával lekentem....pár helyen megszurkáltam és ( véletlenül egyben maradt )

Kis lángon az előmelegített sütőben megsütöttem.

Szakács: Marcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.