Pánkó tészta maradékából készült
1 margarin
1 kg liszt
csipetnyi só, mert a só mindenbe kell, mondja nénje a mesében
2 db tojás
4 dl tej
5 dkg élesztő
3 kanál cukor az élesztő kelesztésénél a tejbe
Fahéjas massza:
cukorszirupot főzünk kb 1 dl víz, 4 kanál cukor 2 kávéskanál fahéj hozzáadásával, ( de nagyon finom, ha felturbózzuk egy kis aszaltszilvával )
Tehát ebből a begyúrt tészta mennyiségből süthetünk, olajban pánkókat, és ha már unjuk, készülhet belőle a sütőben sütött kalács....
Én ettem már gesztenyével, lekvárral, túróval, káposztával töltve. Én kipróbáltam fahéjas szilvatöltelékkel.
Egy cipónyi mennyiséget kinyújtottam, rákentem a kihült masszát, összetekertem patkóba.
A tetejét tojássárgájával lekentem....pár helyen megszurkáltam és ( véletlenül egyben maradt )
Kis lángon az előmelegített sütőben megsütöttem.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!