60 dkg pulykamellfilé, 1 csomag szeletelt bacon szalonna, 40 dkg szeletelt füstölt sajt, őrölt fahéj, 2-2 alma és körte, 10-15 dkg magozott aszalt szilva, 1 üveg sárgabarack befőtt, olívaolaj, 1 evőkanál cukor, 1 pohár tejföl.
A pulykahúst vékony szeletekre vágjuk, és sózás nélkül mindkét oldalát jól meghintjük őrölt fahéjjal. Forró olívaolajban mindkét oldalát rövid idő alatt megpirítjuk. A tepsi alján elrendezzük a hússzeleteket, majd mindegyikre egy-egy szelet bacont teszünk, arra pedig egy-egy vastagabb szelet füstölt sajtot. A gyümölcsöket kockára vágjuk, majd a szalonnás, sajtos húsokat betakarjuk vele. A megmaradt olívaolajra tesszük a cukrot, karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a tejfölt. Ezzel jól elkeverjük, a tepsibe öntjük a gyümölcsös húsok tetejére. Alufóliával letakarva 30 percig, majd alufólia nélkül még 15 percig sütjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!