60 g puha vaj
115 g méz
2 ek kristálycukor
2 ek porcukor
185 g liszt
2 kk sutopor
3 tk orolt fahéj
A vajat, a mézet és a cukrokat egy lábasban osszekeverjuk. Lassú tuzon, állandó keverés mellett addig melegítjuk, amíg a vaj elolvad. 5 percig hulni hagyjuk.
A vajas keverékhez hozzáadjuk a lisztet és a fahéjat. A tésztát púpozott teáskanálnyi halmokban egy sutopapírral bélelt tepsire adagoljuk. Villával kb. 1 cm vékonyra kilapítjuk.
Elomelegített sutoben, 220 fokon holégkeverésesnél, 240 fokon alul-felul sutésnél, kb. 5 perc alatt megsutjuk, majd hulni hagyjuk.
(Eredeti forrás: florakonyhája)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!