A tésztához: 50 dkg liszt,25 dkg ráma, 1 db tojás, 1 dl tej, 1 kk só, 3 dkg cukor ½ sütőpor
A töltelékhez: 1,5 kg alma, 10 dkg kristálycukor, porcukor egy kevés fahéjjal keverve
A tepsi kenéséhez: ráma. ( én sütőpapírra tettem a kifliket)
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a Ramát, a tojás sárgát, a cukrot és a tejet, majd jól összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle és kb. fél órát letakarva pihentetjük.
Az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, 10 percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét és megpároljuk. Párolás közben hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat.
A tésztát kinyújtjuk és kör alakú kiszúró formával, vagy egy pohárral kerek formákat szaggatunk. A két végét kissé megnyújtjuk, hogy tojás alakja legyen. Mindegyik korongra fahéjas-almás masszát simítunk, egyenként feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, végül megkenjük a felvert tojásfehérjével.
A kifliket 2 cm-es távolságban, Ramával kikent tepsibe helyezzük, majd előmelegített sütőben, 200 °C-on, 25-30 percig sütjük. Fahéjjal elkevert porcukorral meghintve tálaljuk
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!