A tésztához:
5 tojás
25 dkg kristálycukor (2/3-át nádcukorral helyettesítettem)
5 ek víz
20 dkg rétesliszt
fél csomag sutopor
10 ek darált dió
1 tk fahéj
A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej
30 dkg margarin
30 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
3 dl tejszín
A tojásokat felverjuk a cukorral és a vízzel. Belekeverjuk a sutoporral elvegyített lisztet és a darált diót, majd megsutjuk 180 fokon, kb. 15 percig.
A pudingporokat a tejjel surure fozzuk. Ha kihult, hozzáadjuk a porcukorral kikevert margarint és a vaníliás cukrot. A krémet rákenjuk a kihult tésztára.
Tetején egyenletesen elosztjuk a felvert tejszínhabot, csokoládéreszelékkel vagy csokidarával megszórva díszítjuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!