Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Desszert / hideg recept ( tálaláskor ) » Falatnyi finomságok (sütés nélküli édességek)

felvitel dátuma: 2011-12-03 12:43:59       mai nézettség: 1       nézettség: 2952
részletes recept
Hozzávalók 5 személyre:

 

Trüffel golyó

  • 1,5 dltejszín
  • 2 tábla 70% feletti minőségűétcsokoládé (kevesebb kakaóvaj tartalmúval próbálkozni nem érdemes, mert nem fog összeállni a massza)
  • kakaópor

 

Zserbó gombóc

  • 15 dkg aszalt sárgabarack, nagyon apróra vágva
  • 15 dkg darált dió
  • 2 ek. rum
  • 1-2 ek. víz, amennyitől összeáll
  • 2 ek. baracklekvár
  • csoki a bevonáshoz

 

Gesztenye golyó

  • 1 adag gesztenye massza (25 dkg)
  • 2 tk. rumaroma (azért aroma, mert erősebb az íze, mint a rumé, így kevesebb kell bele, mert ha többet teszünk, túl ragacsos lesz a massza állaga)
  • 1 tk. porcukor
  • porcukor vagy csokireszelék a forgatáshoz
  • meggy szemek, felezve (kb 8 szem meggy kell összesen

Bonbon meggy

  • marcipán massza
  • magozott befőtt meggy
  • minőségűcsokoládé a bevonáshoz
Előkészületi idő: 60 perc


Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

 

Trüffel golyó

A tejszínt forrald fel, ezalatt a csokit törd kockára egy tálba. A forró tejszínt öntsd és keverd el, míg egyneművé válik. Tedd hűtőbe 1-2 órára, majd kézzel formázz belőle apró golyócskákat. Forgasd meg kakaóporban. Nagyon fontos, hogy hideg kézzel dolgozz, mert nagyon könnyen olvad. A legjobb, ha gumikesztyűben készíted, mivel a kezed melegsége nem ér el a csokihoz. Ha kész, hűtőben tárold, mert olvad. Egy hétig hűtőben eltartható.

Zserbó gombóc

A barackot locsold meg az alkohollal és hagyd kb 5-10 percig állni. Ezután gyúrd össze a masszát és tedd 10 percre hűtőbe. Gyúrj belőle kis gombóckákat és mártsd csokiba. Ezt úgy a legegyszerűbb, ha fogpiszkálókra tűzzük a golyókat, és miután csokiba mártottuk beleszúrjuk egy hungarocell darabba vagy egy tojástartóba. Így szépen lecsepeg a fölösleges csoki és szép lesz a gombócok bevonata.

Gesztenye golyó

  • A gesztenyét reszeljük le és öntsük a rumaromát és a tk. porcukrot. Gyúrjuk össze. Formázzunk kis golyókat úgy, hogy mindegyik közepébe egy fél szem meggy kerüljön (előtte csepegtessük le!!!). Forgassuk meg porcukorban vagy csokireszelékben.

Bonbon meggy

Porcukrozott felületen nyújtsuk a marcipánt 5 mm vastagra. Vágjuk nagyjából 5x5-ös négyzetekre és mindegyikre tegyünk egy szem jól lecsöpögtetett meggyet. Formázzuk golyóvá és langyosra hűlt csokoládéban mártsuk ki.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.