Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Falusi ribizlis

felvitel dátuma: 2011-06-30 20:34:35       mai nézettség: 2       nézettség: 1818
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

6 db. tojás
22 dkg porcukor
25 dkg puha margarin
1 citrom héja
28 dkg liszt
egy csomag sütöpor
vaj a tepsi kikenéséhez
40 dkg ribizli
15 dkg sárgabaracklekvár
12 dkg kristálycukor

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

6 tojásfehérjét kemény habbá verünk.
Ezután a 6 tojássárgáját 22 dkg porcukorral szintén felverjük, majd 25 dkg puha margarint is hozzáadunk és azzal is simára mixeljük.
Ebbe belereszelünk 1 citrom héját.
Majd beleszitálunk 28 dkg lisztet és egy sütöport. Óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjék habját.
Egy kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük.
A tetejére friss ribizlit szórunk.
Szépen beborítjuk a ribizliszemekkel.
Majd házi sárgabaracklekvárral meglocsolgatjuk a ribizli tetejét és elömelegített sütöben sütjük.
Kb. 15 perc után rásimitunk 5 tojásfehérjéböl és 12 dkg kristálycukorból göz felett kimixelt habot.
És még jó 10 percig sütjük.
Ha kihült szeleteljük, porcukrozzuk és ribizlifürttel díszítjük.

Szakács: Rudi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Brigi 2011 június 30

biztos nagyon finom, és kipróbálom.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.