Hozzávalók:
4 szelet karaj (csont nélkül) 5 dkg füstölt szalonna, 5 dkg baconszalonna, 10 dkg füstölt kolbász, 1 db közepes paradicsom, 3 db csemege uborka,1 kisebb zöld paprika, 2 db főtt tojás, 2 gerezd fokhagyma, másfél teáskanál mustár,10 dkg trappista sajt, ( reszelt) só, bors ízlés szerint, petrezselyemzöld
Panírozáshoz: 2 tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj a sütéséhez
Elkészítése:
A húst kiklopfoljuk, sózzuk és félre tesszük, majd a 2 db tojást keményre főzzük. A szalonnákat, és a kolbászt kis kockára vágjuk, a zöldségeket, uborkát, és a tojást szintén kis kockára vágjuk, és egy tába rakjuk az összevagdalt hozzávalókat. Sózzuk, borsozzuk, mustárt és a reszelt sajt ¾ részét hozzáadjuk, majd 2 dkg lisztek megszórjuk a sajt tetejét. ( Ez azért kell rá, hogy a sajt ne folyjon ki a sütésnél) megszórjuk petrezselyemzölddel, és jól összekeverjük a tölteléket. Ezzel a töltelékkel töltjük meg a húst, feltekerjük, be panírozzuk és bő olajba kisütjük. Köretnek: lehet stég burgonyával, burgonya pürével,tálalni.
Nagyon egyszerű elkészítése mert csak a tojást kell megfőzni a többi anyagokat nyersen kell hozzáadni a töltelékhez!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!