Nagyon jól néz ki ez a fánk. Én is kipróbálom.
A tésztához:
50 dkg finomliszt
1 kávéskanál só
2.5 dkg élesztő
3 dl langyos tej
4 ek. cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojássárgája
8 dkg langyos vaj
Sütéshez:
kb. 4-5 dl napraforgó étolaj
Tálaláshoz:
porcukor
lekvár
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek. cukorral.
A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a szobahőmér-
sékletű vajat és a tojássárgáját.
Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületen 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk. Nagyobb méretű, lisztezett pogácsaszag-
gatóval kiszaggatjuk.
A korongok közepébe hüvelykujjal lyukat nyomunk úgy, hogy a tészta ne szakadjon át.
Egy magasabb falú edényben felforrósítjuk az olajat. Addig is kel még a tészta.
Közepes lángon, többször megforgatva karamellbarnára sütjük mindkét oldalukat.
Aránylag hamar megsül.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!