Elkészítés:
A tejbe beleszórjuk az élesztőt,1 evőkanál cukrot és beletesszük a tojást, majd csomómentesre keverjük és hagyjuk állni 10 percet. A tálba tesszük a lisztet, a maradék cukrokat,a sót és összekeverjük. Csinálunk egy mélyedést a közepébe,majd beleöntjük a felfutott élesztős keveréket. Kézzel elkezdjük összedolgozni a tésztát. Zárt ujjakkal,körkörösen, aládolgozva . Ha nagyjából összeállt, hozzáadjuk az olajat és jól kidagasztjuk. Ez egy lágy, enyhén ragacsos, de rugalmas sima felületű tészta lesz. Locsoljuk meg a tetejét egy evőkanál olajjal,majd lefedve , szobahőmérsékleten hagyjuk kelni egy órát. Ezután enyhén lisztezett felületre kiborítjuk, kinyújtjuk 1cm vastagra . Egy pohár száját(peremét) megforgatjuk lisztbe,majd kiszaggatjuk vele a tésztát. Egy tálcára tesszük a tészta korongokat, helyet hagyva közöttük. Ezután hagyjuk pihenni 15 percet. Közepes lángon egy serpenyőbe tegyünk bő olajat és melegítsük fel. Ellenőrzés: egy csipet tésztát tegyünk az olajba, ha feljön a tetejére és a tészta körül pattog az olaj, akkor jó. A tészta korongok közepébe ujjunkkal nyomjunk egy mélyedést,majd süssük ki őket.
A mélyedést megtöltjük lekvárral, majd ízlés szerint porcukorral meghinthetjük és fogyasszuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!